Page: 1, 2  Next

sgfxi: no screens found
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
Hello.

I just built a new system using the AMD FX8350. My old system was installed on an SSD on an old Core 2 Duo machine, 64-bit. I assumed there would be no problem with the transplant because the Intel 64 bit and AMD 64 bit run on the same kernel architecture. My OS is LMDE. I am using the latest Liquorix kernel unless it's been updated since yesterday.

My card is an nVidia GeForce 8400GS, the PCI version (anyways...). On the previous computer it ran perfectly fine.

My previous computer would freeze my SSD for no reason if it was the boot device so I installed GRUB on another drive which booted the OS on the SSD. On my new computer this is no longer necessary. So I ran a livecd and tried "grub-install /dev/sda3", and it told me something about blocklists being unreliable and refused to install. On my SSD I have root and home folders as BTRFS, but the /boot directory is ext4.

So I installed boot-repair and ran that. Now linux boots and appears to be fully functional. One difference is that the SSD is /dev/sda instead of /dev/sdb. But I checked /etc/fstab and everything seems in order.

Problem is, I've run sgfxi numerous times trying different things and I still get this "no screens found" error. I don't know what to do now. I even installed the noveau drivers and I still get the same error.

Here is Xorg.0.log:

:: Code ::
[    15.843]
X.Org X Server 1.12.4
Release Date: 2012-08-27
[    15.843] X Protocol Version 11, Revision 0
[    15.843] Build Operating System: Linux 3.2.0-4-amd64 x86_64 Debian
[    15.843] Current Operating System: Linux ronin 3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64 #1 ZEN SMP PREEMPT Fri Feb 15 22:48:18 UTC 2013 x86_64
[    15.843] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64 root=UUID=3f894376-8f16-4352-a68c-bb8379f8ad75 ro quiet nomodeset nouveau.modeset=0
[    15.843] Build Date: 05 November 2012  09:49:47AM
[    15.843] xorg-server 2:1.12.4-3 (Julien Cristau <jcristau@debian.org>)
[    15.843] Current version of pixman: 0.26.0
[    15.843]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[    15.843] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    15.843] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Feb 21 23:33:28 2013
[    15.844] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[    15.844] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[    15.844] (==) ServerLayout "X.org Configured"
[    15.844] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[    15.844] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
[    15.844] (**) |   |-->Device "Card0"
[    15.844] (**) |-->Screen "Screen1" (1)
[    15.844] (**) |   |-->Monitor "Monitor1"
[    15.844] (**) |   |-->Device "Card1"
[    15.844] (**) |-->Screen "Screen2" (2)
[    15.844] (**) |   |-->Monitor "Monitor2"
[    15.844] (**) |   |-->Device "Card2"
[    15.844] (**) |-->Screen "Screen3" (3)
[    15.844] (**) |   |-->Monitor "Monitor3"
[    15.844] (**) |   |-->Device "Card3"
[    15.844] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[    15.844] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[    15.844] (==) Automatically adding devices
[    15.844] (==) Automatically enabling devices
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[    15.844]    Entry deleted from font path.
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
[    15.844]    Entry deleted from font path.
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
[    15.844]    Entry deleted from font path.
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
[    15.844]    Entry deleted from font path.
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
[    15.844]    Entry deleted from font path.
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[    15.844]    Entry deleted from font path.
[    15.844] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
[    15.845]    Entry deleted from font path.
[    15.845] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
[    15.845]    Entry deleted from font path.
[    15.845] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
[    15.845]    Entry deleted from font path.
[    15.845] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
[    15.845]    Entry deleted from font path.
[    15.845] (**) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/X11/misc,
   /usr/share/fonts/X11/Type1,
   /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
   built-ins,
   /usr/share/fonts/X11/misc,
   /usr/share/fonts/X11/Type1,
   /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
   built-ins
[    15.845] (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[    15.845] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[    15.845] (WW) Disabling Mouse0
[    15.845] (WW) Disabling Keyboard0
[    15.845] (II) Loader magic: 0x7fcbdb0b0ae0
[    15.845] (II) Module ABI versions:
[    15.845]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    15.845]    X.Org Video Driver: 12.1
[    15.845]    X.Org XInput driver : 16.0
[    15.845]    X.Org Server Extension : 6.0
[    15.845] (--) PCI:*(0:6:0:0) 10de:06e4:196e:05ce rev 161, Mem @ 0xfc000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xfa000000/33554432, I/O @ 0x0000b000/128, BIOS @ 0x????????/131072
[    15.845] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[    15.845] (II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[    15.845] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[    15.845] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[    15.845] (II) "record" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[    15.845] (II) "dri" will be loaded by default.
[    15.845] (II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[    15.845] (II) LoadModule: "dbe"
[    15.846] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[    15.846] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[    15.846]    compiled for 1.12.4, module version = 1.0.0
[    15.846]    Module class: X.Org Server Extension
[    15.846]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    15.846] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[    15.846] (II) LoadModule: "dri2"
[    15.846] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[    15.846] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[    15.846]    compiled for 1.12.4, module version = 1.2.0
[    15.846]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    15.846] (II) Loading extension DRI2
[    15.846] (II) LoadModule: "glx"
[    15.846] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    15.846] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[    15.846]    compiled for 1.12.4, module version = 1.0.0
[    15.846]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    15.846] (==) AIGLX enabled
[    15.846] (II) Loading extension GLX
[    15.846] (II) LoadModule: "extmod"
[    15.846] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[    15.846] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[    15.846]    compiled for 1.12.4, module version = 1.0.0
[    15.846]    Module class: X.Org Server Extension
[    15.846]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    15.846] (II) Loading extension SELinux
[    15.846] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[    15.846] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[    15.846] (II) Loading extension XFree86-DGA
[    15.846] (II) Loading extension DPMS
[    15.846] (II) Loading extension XVideo
[    15.846] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[    15.846] (II) Loading extension X-Resource
[    15.846] (II) LoadModule: "record"
[    15.847] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[    15.847] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[    15.847]    compiled for 1.12.4, module version = 1.13.0
[    15.847]    Module class: X.Org Server Extension
[    15.847]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    15.847] (II) Loading extension RECORD
[    15.847] (II) LoadModule: "dri"
[    15.847] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[    15.847] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[    15.847]    compiled for 1.12.4, module version = 1.0.0
[    15.847]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    15.847] (II) Loading extension XFree86-DRI
[    15.847] (II) LoadModule: "nouveau"
[    15.847] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so
[    15.847] (II) Module nouveau: vendor="X.Org Foundation"
[    15.847]    compiled for 1.12.4, module version = 1.0.1
[    15.847]    Module class: X.Org Video Driver
[    15.847]    ABI class: X.Org Video Driver, version 12.1
[    15.847] (II) NOUVEAU driver Date:   Fri Jul 6 16:23:50 2012 +1000
[    15.847] (II) NOUVEAU driver for NVIDIA chipset families :
[    15.847]    RIVA TNT        (NV04)
[    15.847]    RIVA TNT2       (NV05)
[    15.847]    GeForce 256     (NV10)
[    15.847]    GeForce 2       (NV11, NV15)
[    15.847]    GeForce 4MX     (NV17, NV18)
[    15.847]    GeForce 3       (NV20)
[    15.847]    GeForce 4Ti     (NV25, NV28)
[    15.847]    GeForce FX      (NV3x)
[    15.847]    GeForce 6       (NV4x)
[    15.847]    GeForce 7       (G7x)
[    15.847]    GeForce 8       (G8x)
[    15.847]    GeForce GTX 200 (NVA0)
[    15.847]    GeForce GTX 400 (NVC0)
[    15.847] (++) using VT number 7

[    15.853] (EE) No devices detected.
[    15.853]
Fatal server error:
[    15.853] no screens found
[    15.853]
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
[    15.853] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[    15.853]


And here is xorg.conf:

:: Code ::
Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
   Screen      2  "Screen2" RightOf "Screen1"
   Screen      3  "Screen3" RightOf "Screen2"
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
   ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
   FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
   FontPath     "built-ins"
EndSection

Section "Module"
   Load  "dbe"
#   Load   "dri"
   Load  "dri2"
   Load   "glx"
   Load  "extmod"
   Load  "record"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor1"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor2"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor3"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "SWcursor"              # [<bool>]
        #Option     "HWcursor"              # [<bool>]
        #Option     "NoAccel"               # [<bool>]
        #Option     "ShadowFB"              # [<bool>]
        #Option     "VideoKey"              # <i>
        #Option     "WrappedFB"             # [<bool>]
        #Option     "GLXVBlank"             # [<bool>]
        #Option     "ZaphodHeads"           # <str>
        #Option     "PageFlip"              # [<bool>]
        #Option     "SwapLimit"             # <i>
   Identifier  "Card0"
   Driver   "nouveau"
   BusID   "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "Card1"
   Driver   "nouveau"
   BusID   "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"              # [<bool>]
        #Option     "Rotate"                # <str>
        #Option     "fbdev"                 # <str>
        #Option     "debug"                 # [<bool>]
   Identifier  "Card2"
   Driver   "nouveau"
   BusID   "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"              # [<bool>]
        #Option     "DefaultRefresh"        # [<bool>]
        #Option     "ModeSetClearScreen"    # [<bool>]
   Identifier  "Card3"
   Driver   "nouveau"
   BusID   "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device     "Card0"
   Monitor    "Monitor0"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen1"
   Device     "Card1"
   Monitor    "Monitor1"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen2"
   Device     "Card2"
   Monitor    "Monitor2"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen3"
   Device     "Card3"
   Monitor    "Monitor3"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection



Section "Extensions"
#   Option      "Composite"   "disable"
#   Option      "RENDER"   "disable"
EndSection
[/code]
Back to top
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
Grub2 kernel command line:

:: Code ::

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet nomodeset nouveau.modeset=0"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

Back to top
techAdmin
Status: Site Admin
Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4076
Location: East Coast, West Coast? I know it's one of them.
Reply Quote
to test nouveau, do this: sgfxi -N nouveau

then mv /etc/X11/xorg.conf to something else, like xorg.conf-full then reboot.

If you let x do its thing with no xorg usually it will work.

no screens found almost always means an error in your xorg.conf

If you run Xorg -configure it will create a new xorg.conf file which you then can move to /etc/X11 and try that, rebooting I find helps too.

But you can be fairly certain it's your xorg.conf file.

The fact that you seem surprised that a dynamically set path like
"One difference is that the SSD is /dev/sda instead of /dev/sdb"

suggests you may not be fully clear on how the linux kernel works, you should NEVER use hard coded /dev paths anywhere in your system, with one exception: /dev/disk/by-label/disk-label or /dev/disk/by-uuid/uuiud numbers string. However, that's not related to x not finding your screen, that error is almost always xorg.conf error. mv /cp your old one and first try with no xorg.conf at all after running sgfxi to install nouveau, which will also remove all blacklisting and rebuild the initrd image, then see if you get your desktop with nouveau, if you do, you know your xorg.conf file is to blame. Then regenerate a new one and put that in /etc/X11/ then reboot to see if that works with nouveau, if it does, the main issue is resolved, then run sgfxi to reinstall the video driver, if it works, there are issues with 3.8 nvidia right now though and a patch I just added may or may not fix it.
Back to top
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
Thanks a lot!

I'm definitely not fully clear on how Linux works. I've had a hard time figuring out how to approach it, and to find the time. I'm gradually picking things up, but I need to do some study; I just don't know where to find the information explained concisely.

BTW, that was me accidentally posting the sfxi log in in the other thread. I deleted it immediately.
Back to top
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
It worked! Thanks a lot! I had already suspected it was a botched Xorg.conf, but I was not confident enough to even try...

For some reason my motherboard won't recognize my PCIe graphics card though. It's a 7600GS. Any idea on what motherboard settings could affect this? In the Bios it had options for PCIe spread spectrum, and PCIe speed (100-150).
Back to top
techAdmin
Status: Site Admin
Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4076
Location: East Coast, West Coast? I know it's one of them.
Reply Quote
show: inxi -bxx

after updating inxi with: inxi -U
as root.

some amd motherboards do not play well with nvidia cards.
Back to top
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
:: Code ::
$ inxi -bxx
System:    Host: ronin Kernel: 3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64 x86_64 (64 bit, gcc: 4.7.2)
           Desktop: Cinnamon 1.6.7 (Gtk 2.24.10) dm: mdm Distro: Linux Mint Debian Edition
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: M5A99X EVO version: Rev 1.xx Bios: American Megatrends version: 1604 date: 10/16/2012
CPU:       Octa core AMD FX-8350 Eight-Core (-MCP-) clocked at 4000.00 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G98 [GeForce 8400 GS] bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 10de:06e4
           X.Org: 1.12.4 driver: nvidia Resolution: 1280x960@60.0hz
           GLX Renderer: GeForce 8400 GS/PCIe/SSE2 GLX Version: 3.3.0 NVIDIA 313.18 Direct Rendering: Yes
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
           driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: e000 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10ec:8168
Drives:    HDD Total Size: 132.2GB (39.1% used)
Info:      Processes: 305 Uptime: 5 min Memory: 1944.8/7924.1MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.7.2 alt: 4.4/4.6
           Client: Shell (bash 4.2.36 running in gnome-terminal) inxi: 1.8.38

Back to top
techAdmin
Status: Site Admin
Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4076
Location: East Coast, West Coast? I know it's one of them.
Reply Quote
mobo has amd chipset, as I suspected. Sometimes specific cards just don't work, google the motherboard brand/model and the word nvidia and linux and maybe you'll find the issue, or not.
Back to top
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
Well, I held my breath and plugged the graphics card into the very last PCIe slot. And it worked! Strange.

But now I have another problem. When I used sgfxi for the first card, it told me the kernel headers weren't installed. They were, but I ran smxi and resinstalled the kernel. Then it worked.

This time, no matter what I do, sgfxi ends telling me there was either an error, or it does that but includes the driver error text. sgfxi.log:

:: Code ::

=========================================================
START sgfxi LOGGING:
=========================================================
Script started: 2013-02-22-17:57:06
Video Card Information: NVIDIA Corporation G98 [GeForce 8400 GS] (rev a1)
 NVIDIA Corporation G73 [GeForce 7600 GS] (rev a1)
Video Card Type: 10de
Video Card Number: 0392
Xorg Version: 1.12
Installing driver to kernel: 3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64
sgfxi script version: 4.20.26
sgfxi start options:
SYSTEM_BASE: debian
SYSTEM_CODENAME: testing
DISTRIB_CODENAME: debian
DISTRIB_ID: linuxmint
DISTRIB_RELEASE: 1
SIS: linuxmint-debian-64
BITS: 64
FG_DISTRIB_CODENAME: sid
FG_DISTRIB_ID: Debian
APT_TYPE: apt-get
=========================================================
X is Running: false
Current Runlevel: 2
Connection is live (0=true): 0
=========================================================
INSTALL_TO_KERNEL:
KERNEL_FULL: 3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64
KERNEL_BASE: 3
KERNEL_NUMBER: 3.7
KERNEL_MATH: 7
B_IS_XEN: true
Function: create_x_conf - Primary: Start
  xorg is present with xorg.conf file
Function: create_x_conf - Primary: End
Function: check_package_manager_updated - Utility: Start
  sizeWorking: 33
Function: check_package_manager_updated - Utility: End
Function: check_supported_driver - Utility: Start
Function: check_supported_driver - Utility: End
Function: set_cpu_data - Utility: Start
  BITS: 64 - arch: _64
Function: set_cpu_data - Utility: End
Function: set_driver_install_version - Primary: Start
Function: check_supported_driver - Utility: Start
  Args: last-check
Function: check_supported_driver - Utility: End
Function: print_information_continue - Utility: Start
  Args: standard The graphics installer will be installing the nvidia driver: 304.64
Function: print_information_continue - Utility: End
  Installing this driver: 304.64
Function: set_driver_install_version - Primary: End
Function: driver_support_tests - Utility: Start
  Args: supported-driver
Function: driver_support_tests - Utility: End
Function: check_kernel_headers - Utility: Start
Function: check_package_status - Utility: Start
  Args: linux-headers-3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64 i
  Package Version:
Function: check_package_status - Utility: End
Function: check_package_status - Utility: Start
  Args: linux-headers-3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64 c
  Package Version:
Function: check_package_status - Utility: End
  headerName: linux-headers-3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64
headerInstalled:
headerAvailable:
headerFile:
  ERROR: (224) Your system is missing the required kernel header package: linux-headers-3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64
 and it is not currently available in your repos. Cannot continue.
Please either update your kernel and kernel headers,
or find and install kernel headers for 3.7.0-6.dmz.2-liquorix-amd64
You can override this test with -! 6 option. If install works, let maintainer know.
=========================================================
START sgfxi LOGGING:
=========================================================
Script started: 2013-02-22-18:06:25
Video Card Information: NVIDIA Corporation G98 [GeForce 8400 GS] (rev a1)
 NVIDIA Corporation G73 [GeForce 7600 GS] (rev a1)
Video Card Type: 10de
Video Card Number: 0392
Xorg Version: 1.12
Installing driver to kernel: 3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64
sgfxi script version: 4.20.26
sgfxi start options:
SYSTEM_BASE: debian
SYSTEM_CODENAME: testing
DISTRIB_CODENAME: debian
DISTRIB_ID: linuxmint
DISTRIB_RELEASE: 1
SIS: linuxmint-debian-64
BITS: 64
FG_DISTRIB_CODENAME: sid
FG_DISTRIB_ID: Debian
APT_TYPE: apt-get
=========================================================
X is Running: true
Current Runlevel: 2
Connection is live (0=true): 0
=========================================================
INSTALL_TO_KERNEL:
KERNEL_FULL: 3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64
KERNEL_BASE: 3
KERNEL_NUMBER: 3.7
KERNEL_MATH: 7
B_IS_XEN: true
Function: create_x_conf - Primary: Start
  xorg is present with xorg.conf file
Function: create_x_conf - Primary: End
Function: check_package_manager_updated - Utility: Start
  sizeWorking: 33
Function: check_package_manager_updated - Utility: End
Function: check_supported_driver - Utility: Start
Function: check_supported_driver - Utility: End
Function: set_cpu_data - Utility: Start
  BITS: 64 - arch: _64
Function: set_cpu_data - Utility: End
Function: set_driver_install_version - Primary: Start
Function: check_supported_driver - Utility: Start
  Args: last-check
Function: check_supported_driver - Utility: End
Function: print_information_continue - Utility: Start
  Args: standard The graphics installer will be installing the nvidia driver: 304.64
Function: print_information_continue - Utility: End
  Installing this driver: 304.64
Function: set_driver_install_version - Primary: End
Function: driver_support_tests - Utility: Start
  Args: supported-driver
Function: driver_support_tests - Utility: End
Function: check_kernel_headers - Utility: Start
Function: check_package_status - Utility: Start
  Args: linux-headers-3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64 i
  Package Version: 3.7.0-13
Function: check_package_status - Utility: End
Function: check_package_status - Utility: Start
  Args: linux-headers-3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64 c
  Package Version: 3.7.0-13
Function: check_package_status - Utility: End
  headerName: linux-headers-3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64
headerInstalled: 3.7.0-13
headerAvailable: 3.7.0-13
headerFile: /usr/src/sm-kernel-downloads/3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64/linux-headers-3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64_3.7.0-13_amd64.deb
Function: check_kernel_headers - Utility: End
Function: check_run_package_tools - Primary: Start
Function: check_run_package_tools - Primary: End
Function: set_download_info - Primary: Start
  download url: ftp://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/304.64/ - driver file: NVIDIA-Linux-x86_64-304.64
Function: set_download_info - Primary: End
Function: test_module_build_ok - Primary: Start
  Args: return
Function: list_installed_packages - Utility: Start
  Args: nvidia (libkwinnvidiahack|libgl1-nvidia-glx-ia32|modalias|libvdpau)
  packageList:
Function: list_installed_packages - Utility: End
  returnValue: 3
Error Data: No Installed Nvidia:
Function: download_extract_driver - Primary: Start
  Args: ftp://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/304.64/ NVIDIA-Linux-x86_64-304.64
Function: pre_extract_clean_set_up - Utility: Start
  Args: NVIDIA-Linux-x86_64-304.64
Function: pre_extract_clean_set_up - Utility: End
Creating directory NVIDIA-Linux-x86_64-304.64
Verifying archive integrity... OK
Uncompressing NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64 304.64................................................................................................................................................................
Function: download_extract_driver - Primary: End
  Function: set_install_directory - set to: /usr/src/sgfxi-downloads/NVIDIA-Linux-x86_64-304.64
Function: run_driver_patches - Primary: Start
Function: run_prepatch_fixes - Primary: Start
  Args: 3.7-path-fix
  Target file exists: /usr/src/linux-headers-3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64/include/linux/version.h
Function: run_prepatch_fixes - Primary: End
Function: apply_patch_file - Utility: Start
  Args: NVIDIA_304_60-64_3.7-3.8.patch
  Patch File Dir: /usr/src/sgfxi-downloads/NVIDIA-Linux-x86_64-304.64
  Patch URL: http://smxi.org/sg/patches/NVIDIA_304_60-64_3.7-3.8.patch
Function: apply_patch_file - Utility: End
Function: run_driver_patches - Primary: End
Function: x_start_stop_master - Primary: Start
  Args: stop
Function: start_stop_x - Utility: Start
  Args: stop
  default runlevel: 2
current runlevel: 2
  dmanCommand: service mdm stop
Function: x_is_running - Utility: Start
  xIsRunning: false
Function: x_is_running - Utility: End
Function: start_stop_x - Utility: End
Function: x_start_stop_master - Primary: End
Function: check_driver_install_tools - Primary: Start
Function: check_package_status - Utility: Start
  Args: module-assistant i
  Package Version: 0.11.4
Function: check_package_status - Utility: End
Function: check_package_status - Utility: Start
  Args: build-essential i
  Package Version: 11.5
Function: check_package_status - Utility: End
Function: check_driver_install_tools - Primary: End
Function: prep_install - Primary: Start
Function: prep_install - Primary: End
Function: preinstall_cleanup - Primary: Start
  Pre Remove: nvidia.ko files:

Function: list_installed_packages - Utility: Start
  Args: nvidia (libkwinnvidiahack|libgl1-nvidia-glx-ia32|modalias|libvdpau|nvidia-bl-dkms|nvidia-cg-toolkit)
  packageList:
Function: list_installed_packages - Utility: End
  Post Purge/Remove: nvidia.ko files:

rm: cannot remove `/usr/src/nvidia-310.19': Is a directory
rm: cannot remove `/usr/src/nvidia-313.18': Is a directory
rm: cannot remove `/usr/src/sgfxi-downloads/nvidia-173.14.35': Is a directory
Function: remove_module - Primary: Start
  Args: nvidia
  operation outcome: unset
Function: remove_module - Primary: End
Function: remove_module - Primary: Start
  Args: nouveau
  operation outcome: removed
Function: set_modesetting_off - Primary: End
Function: add_grub_nomodeset_blacklist_item - Utility: Start
  Args: nouveau
Function: get_active_grub_files - Utility: Start
  grub files:  /boot/grub/grub.cfg /etc/default/grub
Function: get_active_grub_files - Utility: End
Function: add_grub_nomodeset_blacklist_item - Utility: End
Function: add_modprobe_d_blacklist_item - Utility: Start
  Args: nouveau
Function: add_modprobe_d_blacklist_item - Utility: End
Function: set_modesetting_off - Primary: Start
  Args: nouveau removed
Function: remove_module - Primary: End
Function: list_installed_packages - Utility: Start
  Args: fglrx modalias
  packageList:
Function: list_installed_packages - Utility: End
Function: remove_module - Primary: Start
  Args: fglrx
  operation outcome: unset
Function: remove_module - Primary: End
Function: clean_dkms - Primary: Start
Function: clean_dkms - Primary: End
Function: preinstall_cleanup - Primary: End
Function: run_driver_installer - Primary: Start
  driver: 304.64

ERROR: If you are using a Linux 2.4 kernel, please make sure
       you either have configured kernel sources matching your
       kernel or the correct set of kernel headers installed
       on your system.
       
       If you are using a Linux 2.6 kernel, please make sure
       you have configured kernel sources matching your kernel
       installed on your system. If you specified a separate
       output directory using either the "KBUILD_OUTPUT" or
       the "O" KBUILD parameter, make sure to specify this
       directory with the SYSOUT environment variable or with
       the equivalent nvidia-installer command line option.
       
       Depending on where and how the kernel sources (or the
       kernel headers) were installed, you may need to specify
       their location with the SYSSRC environment variable or
       the equivalent nvidia-installer command line option.


ERROR: Installation has failed.  Please see the file
       '/var/log/nvidia-installer.log' for details.  You may find
       suggestions on fixing installation problems in the README available
       on the Linux driver download page at www.nvidia.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Error logs from nvidia install:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Fri Feb 22 18:06:29 2013
installer version: 304.64

PATH: /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin

nvidia-installer command line:
    ./nvidia-installer
    -s
    -N
    --x-module-path=/usr/lib/xorg/modules
    --x-library-path=/usr/lib
    -k
    3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64

Using built-in stream user interface
-> License accepted by command line option.
-> Installing NVIDIA driver version 304.64.
-> Not probing for precompiled kernel interfaces.
-> Performing CC sanity check with CC="/usr/bin/gcc-4.7".
-> Kernel source path: '/lib/modules/3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64/build'
-> Kernel output path: '/lib/modules/3.7.0-8.dmz.1-liquorix-amd64/build'
ERROR: If you are using a Linux 2.4 kernel, please make sure
you either have configured kernel sources matching your
kernel or the correct set of kernel headers installed
on your system.

If you are using a Linux 2.6 kernel, please make sure
you have configured kernel sources matching your kernel
installed on your system. If you specified a separate
output directory using either the "KBUILD_OUTPUT" or
the "O" KBUILD parameter, make sure to specify this
directory with the SYSOUT environment variable or with
the equivalent nvidia-installer command line option.

Depending on where and how the kernel sources (or the
kernel headers) were installed, you may need to specify
their location with the SYSSRC environment variable or
the equivalent nvidia-installer command line option.
ERROR: Installation has failed.  Please see the file '/var/log/nvidia-installer.log' for details.  You may find suggestions on fixing installation problems in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  ERROR: (245) The nvidia installer exited with the error: 1
A copy of this driver installer error log is also here: /var/log/sgfxi/sgfxi.log


Also, the nouveau drivers give me a full-resolution TTY console on startup. Can I get sgfxi to do this?
Back to top
Mono
Status: Contributor
Joined: 21 Jun 2012
Posts: 115
Reply Quote
I've been having issues with this MB.

When I enable power saving, the intenet connection goes.
Randomly at startup or while in use I'll start having USB I/O errors which will freeze the system.
Linux reports hardware/firmware errors (something about AMD Vi) and is unstable with I/O errors if I enable IOMMU.

I've gotten it down to a set of settings that seems to work, but I still have this "SP5100: mmio address already in use" error, and it still has USB problems. This is strange since this MB uses an SB950, not an SP5100 (maybe the SP5100 driver runs both?).

I am going to RMA this MB and get another one. I'm hoping that the EVO R2.0 has some kinks worked out.
Back to top
Display posts from previous:   
Page: 1, 2  Next
All times are GMT - 8 Hours