Problems with dual monitors in KDE
ckosloff
Status: Contributor
Joined: 21 Dec 2011
Posts: 284
Location: South Florida
Reply Quote
:: Code ::
root@papimalo:/home/ckosloff# inxi -Fxz
System:    Host: papimalo Kernel: 3.2.0-2-amd64 x86_64 (64 bit, gcc: 4.6.3)
           Desktop: KDE 4.7.4 (Qt 4.8.1) Distro: Debian GNU/Linux wheezy/sid
Machine:   System: Hewlett-Packard product: Pavilion dv8000 (EH747UA#ABA) version: F.54
           Mobo: Hewlett-Packard model: 309B version: 49.63 Bios: Hewlett-Packard version: F.54 date: 02/08/2007
CPU:       Single core AMD Turion 64 Mobile ML-37 (-UP-) cache: 1024 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3) bmips: 1595.51 clocked at 800.00 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Radeon XPRESS 200M 5955 (PCIE) bus-ID: 01:05.0
           X.org: 1.12.1.902 drivers: radeon (unloaded: fbdev,vesa) tty size: 94x29 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 AC'97 Audio Controller driver: snd_atiixp bus-ID: 00:14.5
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.24
Network:   Card-1: Broadcom BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller driver: b43-pci-bridge bus-ID: 06:02.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ driver: 8139too ver: 0.9.28 port: a000 bus-ID: 06:06.0
           IF: eth0 state: unknown speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 2640.5GB (9.9% used) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD3200BEVE size: 320.1GB temp: 47C
           2: id: /dev/sdb model: WDC_WD3200BEVE size: 320.1GB temp: 41C 3: id: /dev/sdc model: Desktop size: 2000.4GB temp: 0C
Partition: ID: / size: 296G used: 22G (8%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   System Temperatures: cpu: 0.0C mobo: N/A                                           
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A                                                     
Info:      Processes: 241 Uptime: 13 min Memory: 1453.6/1883.6MB Runlevel: 5 Gcc sys: 4.6.3 Client: Shell inxi: 1.8.5

I have dual monitors on this laptop and endless problems with them and KDE.
Tried to load latest fglrx non-free driver from smxi but it would not install with error 221.
I understand it can be installed nonetheless, but have not tried it yet
Trouble I get:
1) KDE preview does not show up on main LVS monitor but on additional VGA, causing continuous black spots on screen, I am afraid to hover mouse over programs minimized in Tray Manager.
2) Screensaver only starts on additional monitor, main LVS just shuts off display, I get error messages like: screensaver daemon is not running in display 0.
I don't have these problems in computers running with just one monitor.
I didn't have these issues in GNOME, a couple years back when I was running Linux Mint.
Back to top
Display posts from previous:   

All times are GMT - 8 Hours